IDEAL  

iDEAL is de meest gebruikte betaalmethode in Nederland. Minstens 60% van de Nederlandse shoppers gebruikt het voor het betalen van hun online aankopen. Als betaalmethode is iDEAL dus onmisbaar voor webshops die zich (ook) op Nederlandse klanten richten.

In het bestelproces kiest u voor iDEAL en uw bank. Hierna wordt u doorgestuurd naar de online bankomgeving van uw bank en gevraagd in te loggen. Het bedrag dat overgemaakt moet worden en verdere betaalgegevens zijn al ingevuld, u hoeft de betaling alleen te bevestigen. Wanneer dit gedaan is, bevestigt de bank de betaling direct en wordt u teruggestuurd naar Naizz.nl.

Klarna Achteraf betalen

‘Achteraf betalen’ geeft klanten in Nederland, België, Oostenrijk en Duitsland de mogelijkheid om binnen 14 dagen na hun aankoop te betalen. In België krijgen klanten 21 dagen de tijd, en in Finland 30. Zodra de bestelling is verzonden, ontvangt u via Klarna de factuur. De daadwerkelijke betaling regelt u met Klarna.

Afspraken over uitgestelde betaling maakt u rechtstreeks met Klarna. Klarna garandeert uitbetaling aan de webwinkel nadat een order verzonden is. 

De beschikbaarheid van de verschillende mogelijkheden van Klarna is afhankelijk van het land waar u woont. Die beschikbaarheid hangt onder andere af van wet- en regelgeving voor uitgestelde betalingen. In de praktijk betekent dit dat de ene optie voor de ene klant wel zichtbaar zal zijn, en voor de andere niet. ‘Achteraf Betalen’ is beschikbaar voor klanten uit Nederland, Oostenrijk, Duitsland en Finland.

 

Creditcards     

Wereldwijd worden de meeste online aankopen betaald met creditcard. Kaarthouders kunnen aankopen doen op krediet en betalen later, meestal aan het einde of begin van de maand, het hele bedrag dat ze gedurende de maand uitgegeven hebben, terug. De wereldwijd bekende creditcard-bedrijven wekken vertrouwen bij consumenten en bieden doorgaans uitgebreide kopersbescherming en -verzekering, wat voor u resulteert in extra zekerheid, in het bijzonder als u ergens voor de eerste keer iets bestelt. 

Momenteel ondersteunt Naizz.nl Visa en Mastercard.  Alleen Visa heeft al 2,5 miljard kaarten in circulatie en wordt gebruikt in meer dan 200 landen. In totaal verwerkt Visa wel 109 miljard transacties per jaar.

PayPal

PayPal is wereldwijd de meest gebruikte online wallet, met meer dan 184 miljoen actieve gebruikers. Het is beschikbaar als betaalmethode in 202 landen en wordt ook in Nederland steeds meer gebruikt. Jaarlijks worden in Nederland ruim 4 miljoen online aankopen betaald via PayPal.
PayPal laat klanten hun creditcardgegevens of bankrekening aan hun PayPal-account koppelen, of saldo op hun account zetten. Bij het betalen van een aankoop wordt afgerekend met alleen het e-mailadres en wachtwoord van het PayPal-account en hoeft er verder geen persoonlijke of financiële informatie overhandigd te worden, waardoor het een erg veilige betaalmethode is. Betalingen zijn ook te voldoen via telefoon of tablet, waardoor klanten overal makkelijk kunnen betalen.

PayPal is een makkelijke en veilige manier van online betalen en het geniet veel vertrouwen bij klanten omdat er geen persoonlijke of financiële gegevens gedeeld worden wanneer een betaling wordt verricht. Daarnaast biedt PayPal voor zowel consument als verkoper beschermingen aan. Als de consument een verkeerd of slecht product geleverd krijgt, kan hij of zij het aankoopbedrag terugvragen. Als verkoper ben je onder andere beschermd tegen onterecht teruggevraagde betalingen.

Het gebruik van PayPal neemt ook buiten webshops toe. Bij bijvoorbeeld ticketplatforms, reisbureaus, en marktplaatsen wordt de betaalmethode steeds meer gebruikt.

Wat is SOFORT Banking?

SOFORT Banking is een Europese betaalmethode waarmee betalingen en donaties gedaan kunnen worden, zonder dat consumenten extra accounts aan hoeven te maken. Consumenten loggen bij SOFORT Banking in met de gegevens die ze gebruiken om in hun eigen online bankomgeving in te loggen. Vanuit hier kunnen ze rechtstreeks geld overmaken vanaf hun eigen betaalrekening. SOFORT Banking is TÜV gecertificeerd, dit garandeert dat het een veilige methode is om betalingen mee te voldoen.

Wanneer klanten kiezen om via SOFORT Banking te betalen, worden ze doorverwezen naar de online bankomgeving van SOFORT Banking. Hier kiezen ze hun land van herkomst en hun bank. Ze loggen in met de gegevens die ze ook gebruiken voor hun eigen online bankomgeving en krijgen een overzicht van hun rekeningen te zien. Daarna kiezen ze vanuit welke rekening ze de betaling willen voldoen. Wanneer de betaling is bevestigd, worden klanten teruggestuurd naar de website. De winkelier ontvangt direct terugkoppeling over de status van de betaling.

 

Bancontact

Bancontact is een Belgisch betalingssysteem en met ruim 15 miljoen kaarthouders de Belgische marktleider op het gebied van online betalingen.

Meer dan 80% van de Belgische webshops accepteert Bancontact al als online betaalmethode. Als je je mede op de Belgische markt richt is Bancontact dus onmisbaar voor jouw webshop.

Klanten kiezen de betaalmethode Bancontact tijdens hun online aankoop in het afrekenproces. Daar hebben ze de keuze tussen het invoeren van hun kaartgegevens of betalen via de app. Als zij het kaartnummer van hun Bancontact-kaart invoeren, komen zij terecht in de vertrouwde internetbankieromgeving van hun bank. Nadat de gebruiker zich met succes heeft aangemeld en zijn PIN-code heeft ingevoerd, bevestigt hij de transactie. Vervolgens wordt hij teruggeleid naar de webshop.

KBC/CBC-Betaalknop

De KBC/CBC-Betaalknop is een online betaalmethode voor de klanten van de KBC en CBC, samen de grootste bank van België. KBC richt zich op Vlaanderen en CBC op Wallonië. De banken bieden hun klanten een betaalknop aan waarmee gemakkelijk en snel online betaald kan worden. Via de KBC/CBC-Betaalknop betalen klanten hun online aankopen vanuit hun eigen vertrouwde online bankomgeving. Betalingen worden direct verwerkt en zijn gegarandeerd wanneer voldaan. Klanten kunnen ze niet meer terugvorderen.

Naast een veilige en gegarandeerde betaalmethode, bieden de KBC en CBC hun klanten de mogelijkheid om bedragen tussen de 50 en 1.250 euro achteraf te betalen, wat conversies verhoogd. Klanten kunnen vervolgens zelf kiezen wanneer het bedrag van hun rekening afgehaald wordt, maar winkeliers hoeven hier niet op te wachten, die krijgen direct uitbetaald.

Wanneer klanten de KBC/CBC-Betaalknop als betaalmethode kiezen, selecteren ze vervolgens de eigen bank, KBC of CBC. Klanten worden dan doorgestuurd naar de vertrouwde online bankomgeving, waar de betaalgegevens al klaarstaan. De klant heeft dan de keuze om de betaling te bevestigen met een kaartlezer of door de betaling over te nemen met de app door een QR-code te scannen. De betaling is gegarandeerd zodra bevestigd, waardoor bestellingen direct verwerkt kunnen worden.